Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Välkomna till en ny säsong!

Det känns som ett stort privilegium att tillträda som konstnärlig ledare och musikchef för Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland.

Jag ser fram emot att samarbeta med mina erfarna och kunniga kollegor såväl i orkestern som inom vår regionala verksamhet. Extra roligt är det att vi fått en ny chefdirigent, Eva Ollikainen. Och så vill jag förstås lära känna er, vår publik!

Årets konsertserie presenterar en mängd tonsättare, dirigenter och solister. En del är välkända bekantskaper, andra alldeles nya. I de olika konstellationerna föds oförutsägbara möten. Unika kontaktytor uppstår. Varje konsert skapar sitt eget universum.

I vårt höghastighetssamhälle är det livsavgörande att skapa utrymme för ögonblick som får den yttre tiden att stanna. Men hur finner man sådana? För mig är svaret – genom musiken. Musik är en urkraft som kan öppna upp dörrar till våra inre, oanade rum och ge oss tillgång till djupa ordlösa upplevelser. På det sättet tror jag att musiken leder till kommunikation och förståelse, vidsynthet och tolerans. Utan musik stannar min värld.

Kära publik, jag gläder mig enormt åt de kommande åren och att tillsammans med er få utforska nya musikaliska rum!

Elisabet Ljungar

Musikchef

tisdag 14 augusti 2018

comments powered by Disqus