Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Peter och Vargen först ut i ett år med Timråfokus

Denna vecka framför Nordiska Kammarorkestern föreställningen Peter och Vargen för alla mellanstadieelever i Timrå kommun. Veckan avslutas med en offentlig konsert i Tonhallen.

Varje år har Scenkonst Västernorrlands musikavdelning (Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern) en kommun som man fokuserar extra på. Tidigare fokuskommuner har varit Ånge, Härnösand, Sollefteå och förra året Sundsvall. Spelåret 2016-2017 är det Timrå kommun som är ”vänkommun”.

Det kommer under fokusåret att ske en mängd olika aktiviteter och denna vecka går startskottet. Elever i Timrå kommun ska få ta del av Peter och Vargen, en klassisk musiksaga för barn skriven 1936 med musik av den ryske tonsättaren Sergej Prokofiev.

Vanligtvis berättas sagan av en skådespelare/berättare, men den här gången är det lite annorlunda! Musiken spelas live av Nordiska Kammarorkestern och berättaren är ersatt av en animerad film, gjord av den brittiska animatören Susie Templeton, som vunnit många priser, bl a fick Peter och Vargen en Oscar för bästa animerade film år 2008.

Till lördagens offentliga konsert är nyanlända vid asylboendet på Åstön inbjudna.

tisdag 20 september 2016

comments powered by Disqus