Maria Garlöv Thorsell

Maria Garlöv Thorsell

Alt. stämledare Flöjt

Namn: Maria Garlöv Thorsell

 

Instrument: Flöjt/piccola

 

Utbildningsorter:  Malmö musikhögskola, Berliozkonservatoriet i Paris samt kurser för Alain Marion, Andras Adorian och William Bennet.

 Musikaliska förebilder: Min lärare i Paris, Alain Marion och soloflöjtisten i Berlin, Emmanuel Pahud. Gilles Apap är en inspirationskälla och  en förebild när det gäller att förmedla musiken till sin publik.

 Jobbat i Nordiska Kammarorkestern sedan år:1991

 Andra intressen:  Kultur i olika former (musik,teater,film,litteratur,dans,arkitektur,rmat o vin).  Jag läser, tränar, träffar vänner, åker skidor och umgås med familjen. Just nu är barnen och deras aktiviteter i fokus men om några år har jag nog tid att börja måla och teckna igen. Och kanske dansa och sjunga och resa och sy och….

 Musikaliska anekdoter: En gång när orkestern hade konsert med Ole Edvard Antonsen i Stockholm blev jag tvungen att spela 2.a flöjtstämman i Haydns trumpetkonsert utan noter. Jag trodde att de fanns kvar på notstället efter vårt soundcheck men jag hade tagit ner dem i logen. Jag sneglade i Patriks noter och försökte hitta något som passade till det. Det gick väl sådär.

Ett bättre minne var när jag spelade Fantasie för soloflöjt av Telemann i vårt vardagsrum för Moder Theresa!

 

,