Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Japanska ambassadören besöker Sollefteåkonsert

Den 9 november spelar Fujita Piano Trio i Multrå Kyrka. Samtidigt kommer den nytillträdda japanska ambassadören Shigeyuki Hiroki till Sollefteå för att uppmärksamma kommunens samarbete med vänorten Esashi.

Den 17 juli offentliggjorde japanska utrikesdepartementet 2018 års mottagare av utrikesministerns utmärkelse. En av mottagarna blev bland annat Sollefteå kommun som är vänort med Esashi. Anledningen till att de tilldelas utmärkelserna är Sollefteås insatser för främjandet av ömsesidig förståelse mellan Japan och Sverige.

– Fantastiskt roligt att det händer en sån här sak, en stor ära att ha den nye japanska ambassadören på besök, säger Ulla Östlund, ordförande Sollefteå Musiksällskap.

Den japanska ambassadören inledde sitt uppdrag i Sverige så sent som den 16 oktober. 

– Hiroki har precis tillträtt så detta blir det första han gör i landet, fortsätter Ulla.

Fujita Piano Trio består av tre japanska systrar som spelat med varandra mer eller mindre hela livet. Det unika med trion är deras sätt att tolka och framföra musiken och att de alltid spelar utantill. Alla tre är eftertraktade solister med egna karriärer, men den gemensamma pianotrion är en hjärtesak. Här kan Arisa Fujita (violin), Megumi Fujita (piano) och Honoka Fujita (cello) förenas i en gemensam vision, där lusten till musiken är lika viktig som skickligheten. Att solister spelar utantill är inte så ovanligt, men att en hel ensemble gör det är mer unikt.

Tis 6 nov kl 19:00 St Petri Logen, Härnösand.

Tor 8 nov kl 19:00 Tonhallen, Sundsvall.

Fre 9 kl 19:00 Multrå Kyrka, Multrå.

torsdag 8 november 2018

comments powered by Disqus