Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Nordiska Kammarorkestern firar Sollefteå Stads 100-årsdag med Trettondagsgala

År 1917 fick Sollefteå sina stadsrättigheter!

Nordiska Kammarorkestern har fått frågan om att fira 100-åringen. Och självfallet vill vi det! Under trettonhelgen 2017 ges på Hullsta Gård i Sollefteå två festliga galakonserter med sprudlande musik à la nyårskonserten från Wien, med extra allt!

Dirigerar gör Alexander Hanson, som för övrigt precis kommit hem från Wien där han dirigerat i ett utsålt Musikverein. Som solister finner vi några av alla begåvade musiker och artister som Sollefteå Stad fostrat. Vad sägs om sopranerna Sara Sandström Korp och Anna Sandström, som idag är professionella sångerskor i Malmö och Göteborg, Ulrika Bodén, som räknas till en av de främsta folksångerskorna i landet och bröderna Johan, Martin och Göran Fröst som knappast behöver någon presentation.

Programvärd är Sollefteåsonen Jacke Sjödin.

Programmet kommer att inledas med Johann Strauss d. y. och hans Ouverture till Läderlappen. Därefter serveras musikaliska pärlor på löpande band. Under konsertens akt 2 ges den världsberömde klarinettisten Martin Fröst fria händer att musicera tillsammans med Nordiska Kammarorkestern. Räkna med succé och utsålt!

 

 

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.