Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

Kroatiskt gästspel

Den kroatiske dirigenten Mladen Tarbuk leder orkestern i en konsert som innefattar musik skriven av honom själv samt Respighi, Cherubini och Wagner. Solist är mezzosopranen Renata Pokupić, också hon från Kroatien och med internationell karriär.

 Mladen Tarbuk är både dirigent och tonsättare men även professor i komposition och dirigering vid musikakademin i Zagreb. Han har komponerat ett hundratal verk och kvällens konsert inleds med ett uruppförande av hans verk Sinfonia da camera som tillängnats Nordiska Kammarorkestern. Som solist får ni möta kroatiska mezzosopranen Renata Pokupić som framför Ottorino Respighis Il tramonto (Solnedgången), ett verk som brukar sägas vara hans stora genombrott. Även om stämningen i verket är ömsint, poetiskt och meditativt, avviker tonsättaren aldrig från de tragiska stämningar som handlingen kräver. Det handlar om de älskande som möts i skogen, om pojkens plötsliga död och ickans livslånga sorg.

Richard Wagners första kompositioner tillkom i början av 1830-talet. Ingen kunde då ana att han skulle bli en av musikhistoriens största operatonsättare. Siegfried-Idyll är ett symfoniskt poem för liten orkester och ett verk som han av tacksamhet skrev som en födelsedagspresent till sin fru Cosima när hon fött sonen Siegfried. När stycket uruppfördes hade Wagner samlat en liten orkester i trappuppgången där stycket framfördes under hans ledning.

Alla datum

 • Kroatiskt gästspel

  Torsdag 28 februari kl 19:00

  Tonhallen, Sundsvall

  NORDISKA KAMMARORKESTERN

  Biljetter: ord 250 kr, pens 210 kr, barn & stud 80 kr

Alla datum

 • Kroatiskt gästspel

  Torsdag 28 februari kl 19:00

  Tonhallen, Sundsvall

  NORDISKA KAMMARORKESTERN

  Biljetter: ord 250 kr, pens 210 kr, barn & stud 80 kr
comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.