Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

BRITTEN OCH MOZART – STRÅK OCH BLÅS

Kvällens konsert med Nordiska Kammarorkestern kommer att genomföras. Vi följer regeringens beslut om att max 500 personer får vistas i samma lokal. Därför stängdes möjligheten till att köpa fler biljetter igår. Ikväll väntar vi 264 konsertbesökare. Vi har konsertintroduktion som vanligt 18.30. Varmt välkomna!

Variationer över ett tema av Frank Bridge är skrivet för stråkorkester och består av tio satser. I var och en av dem speglar Britten olika personlighetsdrag, integritet, humor, energi och vitalitet hos Frank Bridge, tonsättarens älskade lärare.

Underhållningsmusik i form av sviter och oktetter var populära vid hoven i Europa under sena 1700-talet. Gran Partita, Mozarts serenad för 13 blåsare, innehåller magnifika melodier och snillrik instrumentering. Detta monumentalverk räknas som ett av Mozarts främsta kammarmusikverk.

Nordiska Kammarorkestern – som vid kvällens konsert delar upp sig i stråk och blås – har anlitat två framstående musiker från Radiosymfonikerna för instuderingen av programmet: Malin Broman, första konsertmästare, och solooboisten Emmanuel Laville.

 

 

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.